Een bedrijvengroep had last van een chaotische situatie met betrekking tot het EDI-verkeer. Voor elke EDI berichtsoort (ORDDHZ, ORDRSP, DESADV, INVOIC) bestonden in elk bedrijf van de groep een groot aantal -vaak nagenoeg identieke- zogenaamde ‘InHouse’ formaten. Ook werd gebruik gemaakt van diverse EDI-providers en van diverse EDI-mapping applicaties.

Diverse klanten van de bedrijvengroep eisten de mogelijkheid om ook ‘dropshipments’ (i.c. leveringen direct aan de consument) via EDI te kunnen regelen. Dit vereiste aanpassingen in alle bestaande InHouse formaten.

QuintICT heeft -na de selectie van de meest coöperatieve EDI-provider- in nauw overleg met die provider en de bedrijvengroep voor elke EDI berichtsoort één standaard en voldoende ruim gedefinieerd InHouse formaat ontworpen (kijkend naar de diverse al gedefinieerde formaten & de additionele eisen in verband met dropshipment). In principe levert de bedrijvengroep zo vaak meer aan dan strikt noodzakelijk is, maar alles wat voor welke klant dan ook nodig is is zo altijd aanwezig in het EDI bericht.

Resultaat hiervan is dat de de tijd tot GoLive van implementatie van EDI-verkeer met een klant  is gereduceerd EN dat het EDI-verkeer eenvoudiger, transparanter en beter beheersbaar is geworden.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met QuintICT …